Kako su kuhari postali rock zvijezde

U poznatom djelu “Down and Out in Paris and London”  George Orwell opisao oštru sliku svog svakodnevnog života u kuhinjama jednog od vodećih hotela francuske prijestolnice, koji nije htio imenovati. Prema njegovim riječima, kuhar “je umjetnik, ali njegova umjetnost nije čistoća”. Naprotiv, “on je u određenoj mjeri čak i prljav jer je umjetnik, za hranu, da bi izgledao pametan, treba prljav tretman.” 

Klikni za više

Thermomixer

Thermomix je u osnovi najmoćniji blender na svijetu koji također kuha i miješa. Možete ga koristiti za miješenje tijesta ili miksanje smijese. Dolazi s dvije košare za kuhanje na pari, malom koja stane u zdjelu blendera i velikom koja se nalazi na vrhu. Moja omiljena značajka je njegova ugrađena vaga, tako da možete dodati sastojke po težini.  

Klikni za više

Unreasonable Hospitality

Malo me toga ove godine doslovno oduševilo kao audio knjiga poznatog i uspješnog ugostitelja Will Guidare. Ima papirnata verzija, tj normalna knjiga no ja sam poslušao na Audible(da ja slušam audio knjige) izvrsnu novu knjigu Willa Guidare, “Unreasonable Hospitality: The Remarkable Power of Giving People More Than They Expect.” Trebalo mi podosta dok nisam skupio riječi kojima bih uspio napisati ovu recenziju knjige koja bi trebala stajati i biti pročitana/poslušana od svih koji žive za ugostiteljstvo.  

Klikni za više

Kako skuhati pileći temeljac u ekspres loncu

Domaći temeljac je relativno jednostavan i kada se dobro pripremi, daleko je najbolja opcija. Ima dubok, bogat okus piletine i obilje želatine, koja daje ključni okus umacima i juhama. Ali također je dugotrajan za izradu, a to vas može odvratiti od toga da ga uvijek imate pri ruci. Jer budimo iskreni kome se doista kod kuće “robuje” za štednjakom. Stvari kupljene u trgovini su brže, ali sadrže sve i svašta, pogotovo konzervansa, a kvaliteta okusa je osrednja(a čak ni najbolje robne marke nisu ni blizu domaće) 

Moje je rješenje posljednjih godina bilo koristiti ekspres lonac

Klikni za više

Ekspres lonac

Ekspres lonac je MVP pravljenja temeljaca. Uzmimo za primjer pileći temeljac iz ekspres lonca. Za pripremu pilećeg temeljca na ploči štednjaka potrebno je najmanje nekoliko sati pažljivog kuhanja. S ekspres loncem možete imati bogatiji, intenzivniji temeljac za manje od sat vremena. 

Klikni za više