Recenzija Sous Vide aparata vol1

Tijekom proteklog desetljeća, sous vide kuhanje napravilo je skok iz fine dining restorana u kućne kuhinje. S njim taj skok su napravili i uređaji koji omogućuju tako ultra precizno kuhanje na niskim temperaturama. Potopne cirkulacijske pumpe (sous vide) su od skupih dijelova laboratorijske opreme postale svakodnevne kuhinjske naprave koje koštaju otprilike koliko i blender srednje cijene. Kupiti ih se može svugdje, od pevexa, elipsa pa sve do poprilično dobrih akcija na anazonu ili e bayu. 

Klikni za više

Limunada Suica

Na Instagramu i Tik Toku se nađe takvih gluposti i bedastoća da ti glava hoće eksplodirati kao u crtiću. No ponekad, ali samo ponekad, algoritam pogodi i pokaže vam nešto toliko dobro da to jednostavno morate probati. . Je slažem se, radi se o trenutačnom viralnom hitu koji pokušava skupiti što više lajkova, no isprobao sam ju i mogu slobodno reći da je fakat dobra.

Klikni za više

Kaj je to dumpling

Ima to nešto, neko perverzno zadovoljstvo u zagrizanju savršenog dumplinga—struktura tijesta, izbijanje pare, prvi udar okusa nadjeva. Obožavam ih. Kineski dumplinzi su ultimativno jelo. Sama povijest dumplinga je duga i plemenita priča o pretvaranju oskudnih sastojaka te životinjskih bjelančevina u izdašna, obilna jela uz pomoć malo brašna i vode. 

Klikni za više

Tadka

Postoji mnogo načina da se iz suhih začina izvuče okus, ali u Indiji se oni često blanširati u vrućoj masnoći. Tom se tehnikom dobiva ulje koje se naziva tadka, također poznato kao chaunk (chhonk), baghaar i još poneka druga imena. Riječ tadka koristi se i za označavanje metode kuhanja ali i začinjene tekuće masti.

Klikni za više

Listovi currya

Listovi curryja su sami po sebi prelijepi, puni ulja koja daju prekrasni citrusni okus kada se koriste u kuhanju. Ovaj zanimljivi sastojak je uglavnom južno azijski, a nalazi se posebno u južno indijskim, šrilankanskim, malezijskim, bangladeškim i pakistanskim jelima. Fakat je jedinstvenog okusa, a može se koristiti svjež ili suh, mljeven ili cijeli. Često blanširan u ulju kako bi pustio svoju finu aromu i aromatična ulja. 

Klikni za više

Vraća se noćna mora ?

Radi se o prvoj emisiji takvog (kulinarskog) tipa koji sam još davnih godina počeo gledati. Znam da mi to sve u početku bilo jako smiješno jer kako netko može pomoći nekome da preokrene svoj posao u par dana kada to sam nije bio sklon napraviti puno ranije. Zapamtite, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.

Klikni za više