Na oštrici noža : Kako nam tehnologija može pomoći

Tri godine su prošle od one proklete pandemije i restoranska industrija još uvijek doživljava svakodnevne padove. Uz inflaciju, manjak radne snage i mogućnost nove recesije, stvaranje optimizirane radne snage je od vitalnog značaja i može pomoći restoranima da budu otporniji u suočavanju s izazovima. U ovom ću podužem tekstu pobliže razmotriti trenutne izazove s kojima se restoranska industrija suočava, kao i najnovije inovacije koje pomažu prehrambenoj i uslužnoj industriji da se oporavi.

Klikni za više

Kako temperirati jaja & recept za flam

Znate kaj, svilenkaste kreme i sladoledi ne bi bili isti bez snage zgušnjavanja jaja. Jaja imaju jedinstvenu sposobnost stavljanja mlijeka i vrhnja u samostojeći flan, kremasti crème anglaise i mnoge lijepe stvari između. S jajima niste ograničeni samo na sparivanje s mliječnim proizvodima: jaja su također ključ za svilenkasti i nježni japanski chawanmushi i kremaste juhe legirane lieson tehnikom. 

Klikni za više

Kako radi air fryer i zašto mislim da se isplati imati jedan

Prvo, air fryeri uopće nisu friteze. To su male konvekcijske pećnice. U osnovi, konvekcijska pećnica ima ventilator koji raspuhuje vrući zrak za učinkovitije, ravnomjernije kuhanje. Ok, to ne znači da su friteze i postavka konvekcije na kućnoj pećnici iste u smislu performansi – daleko od toga bilo, ali što zapravo želim reći jest da ono što air fryerima daje prednost je njihova učinkovitost

Klikni za više

Kaj su to tortilje i kako se rade

Tortilje su beskvasni kruhovi od kukuruznog ili pšeničnog brašna, vode i soli. Naširoko se koriste diljem Latinske Amerike, ali su najuže povezani s meksičkom kuhinjom, gdje čine najveći dio prehrambenog unosa za lokalno stanovništvo. Tortilje se koriste u jelima poput tacosa, burrita ili quesadilla, a kada malo odstoje, tj posuše se, onda se prže i koriste za čips, u chilaquile. Ok, to je to možete skrolati dalje. Šalim se jeb**ga. 

Klikni za više

Kako napraviti Bao Bunse

Ako ste se ikada pitali što je u ovim zločestim dečkima, pa, zapravo ništa loše – samo mali komadić šećera!  Ovi domaći bao bunsi su pahuljasti, lagani i lakše ih je napraviti nego što mislite.  Možete ih čak pripremiti i dan unaprijed, a zatim ih skuhati na pari prije posluživanja. Da, zaista je tako jednostavno. Prije par godina u Pero Baru su bili jako popularni, punili smo ih sa raguom od tune i ukiseljenim povrćem. Bili su stvarno atraktivni i ono najbitnije jako ukusni. 

Klikni za više