Kako nam tehnologija može pomoći

Tri godine su prošle od one proklete pandemije i restoranska industrija još uvijek doživljava svakodnevne padove. Uz inflaciju, manjak radne snage i mogućnost nove recesije, stvaranje optimizirane radne snage je od vitalnog značaja i može pomoći restoranima da budu otporniji u suočavanju s izazovima. U ovom ću podužem tekstu pobliže razmotriti trenutne izazove s kojima se restoranska industrija suočava, kao i najnovije inovacije koje pomažu prehrambenoj i uslužnoj industriji da se oporavi. Svi znamo da većina mladih ne želi više raditi u ugostiteljstvu. Nije im privlačno i nažalost malo toga se može dogoditi da bi se takvo trenutno stanje promijenilo. 

Trenutno stanje u restoranskoj industriji  

Iako mnogi ugostitelji kažu da se uvjeti kod njihovih zaposlenika poboljšavaju, još uvijek postoje brojne prepreke koje treba prevladati. Na primjer, dok se očekuje povećanje broja radnih mjesta u ovom sektoru zbog novih otvaranja u 2024. godini, radna snaga u restoranima i dalje je na tisuće radnih mjesta ispod razine prije pandemije. Predugački sati, radni vikendi, neplaćeni prekovremeni i disfunkcionalno radno mjesto ih jednostavno tjeraju da svoj poslovni put potraže u nekoj drugoj branši. 

Uz to, rastući troškovi kao posljedica inflacije i zastoja u opskrbnom lancu također još uvijek uzrokuju izazove za vlasnike restorana, pri čemu velika većina njih kaže da su ulazni troškovi značajan problem. U međuvremenu, potrošači zahtijevaju više od mjesta koja posjećuju, žele bolja iskustva u cjelini, ali nedostatak profesionalnog, kvalitetnog osoblja otežava ispunjavanje zahtjeva kupaca. 

Mnogi restorani još uvijek moraju skratiti sate i dane u tjednu kada su otvoreni jer im je teško popuniti otvorena radna mjesta i zadržati radnike. Nadalje, većina vlasnika očekuje da će konkurencija ove godine biti intenzivnija, što znači da moraju biti na vrhu svoje igre ako žele nastaviti privlačiti goste. 

Sve to znači da je očito da se nešto mora promijeniti ako restorani žele preživjeti pred tolikim izazovima. Srećom, nedavni procvat tehnoloških inovacija olakšava i omogućuje ugostiteljima da to, koliko – toliko, ostvare. 

Kako tehnološke inovacije pomažu u rješavanju aktualnih problema u restoranskoj industriji 

Jedan od primarnih razloga zbog kojih su ugostitelji optimističniji u vezi s rastom ove godine je tehnologija koja je postala dostupna, što omogućuje jednostavnije operacije. Usvajanjem ovih tehnologija, vlasnici restorana ne samo da mogu optimizirati procese kako bi uštedjeli novac, već mogu stvoriti i bolja iskustva za svoje radnike i klijente. 

Automatizacija i optimizacija 

Tehnologije automatizacije pomažu restoranima na brojne načine, omogućujući im stvaranje optimizirane radne snage. Na primjer, pametna tehnologija može pojednostaviti proces rezervacije i naručivanja hrane, što procese čini bržim, učinkovitijim i lakšim za goste i radnike. Ljude vole aplikacije i ne boje ih se koristiti. Ako otvorite App store na vašem mobitelu vidjeti ćete da postoje aplikacije za svaku moguću stvar. Nije to bezveze napravljeno. Kada se tehnologija može nositi s ovim jednostavnijim zadacima, oslobađa se vrijeme radnicima da se usredotoče na druge važnije stvari u restoranu, kao što je pružanje više pažnje gostima koji ručaju u restoranu. Konobar koji se ne mora javljati na telefon bit će manje nervozan i više će vremena moći posvetiti gostima. 

Tehnologije automatizacije koje pomažu s narudžbama kupaca osobito su korisne u industriji restorana brze usluge. Nedostatak radne snage i dalje je posebno problematičan za takve djelatnosti, ali kada radite s manje osoblja, sustavi automatizacije i botovi koje pokreće AI mogu se koristiti za primanje i obradu narudžbi kupaca. 

Postoje i tehnologije automatizacije koje mogu pomoći u pozadini stvari, kao što je optimizacija procesa užurbanog rada, poput unosa podataka, zakazivanja i upravljanja zalihama. Određeni alati također mogu pomoći restoranima s njihovim financijama i proračunom. 

Općenito, korištenje automatizacije za optimizaciju radne snage restorana može pomoći ugostiteljima u smanjenju troškova, učinkovitijem radu, povećanju produktivnosti i pružanju boljih korisničkih iskustava. 

Poboljšani standardi sigurnosti hrane 

Inovacije u prehrambenoj industriji također pomažu ugostiteljima osigurati da hrana koju naručuju bude više kvalitete i da zadovoljava sigurnosne standarde. Tu su i radiofrekventni identifikacijski senzori koji mogu pomoći u praćenju uvjeta proizvodnje hrane u svakoj fazi procesa. Na primjer, proizvođači mogu primati upozorenja koja im daju do znanja kada uvjeti nisu u skladu s optimalnim standardima skladištenja hrane, što može pomoći u osiguravanju svježine. 

Ostale tehnologije također izravno pomažu u restoranima s boljim tehnikama pakiranja i skladištenja. To operaterima omogućuje da osiguraju da hrana koju imaju dulje ostane sigurnija, što može pomoći u smanjenju bacanja hrane(veliki problem u profesionalnim kuhinjama) i slučajeva bolesti koje se prenose hranom. 

Poboljšanja u obuci zaposlenika i sigurnosti 

AI tehnologije mogu se koristiti za pomoć u obuci zaposlenika u prehrambenoj i uslužnoj industriji, što može pomoći u poboljšanju poslovanja. Pametnija obuka znači pametnije zaposlenike, što može pomoći restoranu da radi učinkovitije, smanjiti slučajeve pogreške i osigurati bolja iskustva samih gostiju. 

Optimizirano zakazivanje 

Još jedna tehnologija koja pomaže u operacijama pozadinskog tipa u restoranskoj industriji je softver za raspoređivanje koji pokreće AI. Većina menadžera i operatera previše je svjesna glavobolje koju mogu stvoriti sukobi rasporeda. A ovo se pitanje može pogoršati kada se radi o nedostatku osoblja. Međutim, uz alate za planiranje vođene umjetnom inteligencijom, nagađanje je uklonjeno iz procesa, minimizirajući smetnje kako bi se menadžeri mogli usredotočiti na druge važnije zadatke. 

Borba protiv nedostatka osoblja 

Iako se ove godine očekuje otvaranje tisuća radnih mjesta, mnogi se vlasnici restorana još uvijek bore s pronalaženjem i zadržavanjem radnika. Srećom, tehnologija može pomoći operaterima stvoriti povezaniju kuhinju i učiniti više s manje kad nemaju dovoljno ljudi pri ruci da se pozabave svime. 

S IoT tehnologijama operateri mogu bolje upravljati korištenjem opreme. Kao što je ranije spomenuto, mogu koristiti pametne uređaje za pomoć u pružanju korisničke usluge kada u blizini nema dovoljno osoblja. Pametne tehnologije također se mogu koristiti za stvaranje sigurnijeg i učinkovitijeg radnog okruženja. Kada restorani rade optimalnije i pružaju sigurnije okruženje, veća je vjerojatnost da će privući i zadržati zaposlenike, što može pomoći u problemu nedostatka radne snage. 

Gore navedene tehnologije u velikoj će mjeri  u skoroj budućnosti doprinijeti transformaciji restoranske industrije i pomoći brojnim ugostiteljima da prevladaju prepreke s kojima su se suočavali u posljednjih nekoliko godina. A kako te tehnologije budu napredovale, vlasnici restorana moći će stvoriti još pojednostavljenih i optimiziranih radnih mjesta koja će im omogućiti stvaranje boljih iskustava i postizanje većeg uspjeha.