Limunada Suica

Na Instagramu i Tik Toku se nađe takvih gluposti i bedastoća da ti glava hoće eksplodirati kao u crtiću. No ponekad, ali samo ponekad, algoritam pogodi i pokaže vam nešto toliko dobro da to jednostavno morate probati. . Je slažem se, radi se o trenutačnom viralnom hitu koji pokušava skupiti što više lajkova, no isprobao sam ju i mogu slobodno reći da je fakat dobra. Ako ste korisnik društvenih mreža vjerojatnost je velika da ste naletjeli na video s limunadom i limetom iliti brazilskom limunadom Suica. Priprema ovog osvježavajućeg brazilskog pića uopće nije komplicirana i vrlo lako možete kod kuće pripremiti pa sami zaključiti sviđa li vam se ovo ljetno piće ili ne. 

Trebat će vam samo četiri sastojka  

  • limeta  
  • kondenzirano mlijeko 
  • Voda 
  • led  

Za početa, limetu najprije dobro operite. Za jedan vrč trebat će vam četiri do pet komada zrelih, sočnih limeta. Narežite je na četvrtine i ubacite u kvalitetan blender zajedno s korom. Dodajte jednu litru hladne vode i blendajte dok se limeta ne usitni.  

Dobivenu tekućinu zatim procijedite kroz cijedilo, vratite u blender i dodajte kondenzirano mlijeko. Blendajte s ledom dok ne dobijete kremasti napitak, a zatim poslužite s velikom količinom leda. Pro savjet, nikako nemojte preskočiti nekoliko kockica ubaciti u vrč prije samog posluživanja te par limeta narezanih na krugove. Čisto radi efekta i boje.  

Kondenzirano mlijeko je full jednostavno napraviti kod kuće. Evo jedan recept za instant kondenzirano mlijeko, koje se priprema u blenderu i to od mlijeka u prahu. U blender stavite 240 ml prokuhane vruće vode, 400 g mlijeka u prahu, 120 g šećera u prahu te 60 g maslaca. Miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete kompaktnu kremu. 

Meni je jako fino jer volim osvježavajuća pića, na poslu, u paklenoj kuhinji pijem vodu s limunovim sokom. Osvježava i gasi žeđ istovremeno. Limunada Suica je pak idealna za day off. Kada glava odmara od posla.